VEB wil vastgoedfonds NSI voor rechter slepen

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bereidt een rechtszaak voor tegen vastgoedfonds NSI.  

Dit omdat het bedrijf bij de recente plaatsing van nieuwe aandelen particuliere beleggers zou hebben genegeerd, waardoor zij hun belang in de onderneming flink zagen verwateren.

Begin november kondigde NSI de plaatsing van 75 miljoen nieuwe gewone aandelen aan, tegen een koers van 4 euro, een korting van bijna 30 procent ten opzichte van de koers voor de emissie.

Volgens de VEB konden alleen institutionele beleggers meedoen aan de emissie en werden particuliere aandeelhouders volledig genegeerd. De VEB stelt dat NSI daarmee onrechtmatig handelde.

Beperkte emissie

De VEB heeft voorgesteld dat NSI een ''relatief beperkte additionele emissie'' zou doen om ook kleinere aandeelhouders tegen vergelijkbare voorwaarden aandelen aan te bieden.

Dit voorstel werd echter verworpen door NSI. De VEB heeft NSI dinsdag formeel nogmaals gevraagd tot een regeling te komen, anders stapt de beleggersvereniging naar de rechter.

Lees meer over:
NSI

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie