Inval bij Duitse Commerzbank

De Duitse justitie heeft dinsdag invallen gedaan bij kantoren van de Duitse bank en verzekeraar Commerzbank. Ze maken deel uit van een grootschalig onderzoek naar het gebruik van levensverzekeringen om belastingen te ontduiken.

Commerzbank is naar eigen zeggen geen verdachte en werkt samen met de autoriteiten. De invallen zouden deel uitmaken naar een onderzoek naar managers van een niet bij naam genoemde buitenlandse verzekeraar. Volgens Duitse media gaat het daarbij om het Italiaanse Generali, dat in Duitsland met Commerzbank samenwerkt.

De verdachten zouden in meer dan 200 gevallen sinds 2006 Duitse beleggers geholpen hebben bij het ontduiken van belasting. "Ze verkochten levensverzekeringen die werden versluierd als vermogensbeheerovereenkomsten'', aldus het Openbaar Ministerie.

De invallen, gedaan door 270 justitiemedewerkers, vonden plaats in 40 kantoren van Commerzbank, de op een na grootste bank van Duitsland.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie