Netsize, een onderdeel van digitaal beveiliger Gemalto, heeft zijn zogenoemde SMS Ticketdienst uitgerold in acht steden in Italië. 

Dat maakt de onderneming dinsdag bekend zonder het afgeven van financiële details.

Met het product kunnen klanten in La Spezia, Pisa, Florence, Bari, Savona, Genua en Treviso vervoerstickets kopen en betalen via hun mobiele telefoon.

Volgens Gemalto volgen er op termijn meer steden en wordt er voor de ticketdienst samengewerkt met telecombedrijven als Vodafone, WIND, Telecom Italia en H3G.

De dienst werd achttien maanden geleden gelanceerd in Italië. Sindsdien zijn er 2 miljoen SMS-tickets verkocht.

Voorzichtig

Rabobank begint het aandeel Gemalto te volgen met een reduce-advies. Dat maakt de bank dinsdag bekend. Volgens analist Hans Slob is Rabo voorzichtig over de specialist op het gebied van digitale beveiling gezien de al vrij hoge waardering van het aandeel.
 
Rabo is positief over de marktvraag naar de de producten en diensten die Gemalto levert. Mensen willen steeds meer zaken mobiel kunnen regelen, ook financiële transacties, en daardoor neemt ook de behoefte aan digitale beveiliging toe.

Het Franse bedrijf heeft tot dusver een prima reputatie, zowel op veiligheids- als op financieel gebied, aldus Slob.

Concurrentie

Aan de andere kant neemt met de stijgende vraag ook de concurrentie toe. Bedrijven als Apple, Google, Ebay en Paypal zien grote kansen op de markt voor online en mobiele betalingen. Zij vormen volgens Slob de grootste bedreiging voor Gemalto.
 
Rabobank wijst verder op de hoge kapitaalinvesteringen van Gemalto, die de vrije kasstroom beperken. De bank heeft een koersdoel vastgesteld van 70 euro.

Het aandeel stond dinsdag na ruim een halfuur handel op het Damrak 1,3 procent lager op 80,86 euro, bij een 0,1 procent lagere AEX.