Homburg Invest moet van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bepaalde zaken uit voor de aanvraag van een vergunning als vastgoedbelegger in Nederland verder uitdiepen.

De toezichthouder heeft de onderneming er op gewezen dat ''bepaalde zaken in verband met de uitgifte van de vergunning'' extra aandacht vereisen. Dat maakt Homburg dinsdag bekend.

Onder meer Homburg Invest, Geneba Properties en adviseurs werken er naar eigen zeggen aan om de door de AFM genoemde zaken ''zo snel mogelijk te adresseren''.

De periode van dertien weken voor beoordeling van de aanvraag is door de AFM nu opgeschort voor twee weken en zal nu op of rond 24 december aflopen. Verleninging met nog eens dertien weken is mogelijk.

Bescherming verlengd

Homburg meldt verder dat de bescherming tegen schuldeisers, die het bedrijf in september 2011 verkreeg, door een Canadese rechtbank is verlengd tot 17 januari. Die verlenging moet de onderneming in staat stellen de herstructurering, die nog verdere vertraging kan oplopen, af te ronden.

Het bedrijf denkt dat het invoeringsdatum van het herstructureringsplan nu voor het eind van het jaar of begin januari 2014 zal komen te liggen. Homburg merkt daarbij wel op dat de ''implementatie van het plan'' nog verder kan worden vertraagd.