Pensioenfondsen zijn grootste beleggers

Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars hebben in de eerste drie kwartalen het meeste ingelegd in Nederlandse beleggingsfondsen.

De beleggingsfondsen zelf en Nederlandse huishoudens onttrokken juist geld aan de fondsen. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) maandag.

Ook buitenlandse beleggers namen in de eerste drie kwartalen geld op uit de fondsen. Pensioenfondsen en verzekeraars legden respectievelijk 17,1 en 10,6 miljard euro in.

Met aftrek van opgenomen bedragen kwam de netto-inleg in de eerste drie kwartalen op 21,9 miljard euro uit. Vorig jaar was dit in dezelfde periode nog 17,2 miljard, aldus DNB.

Nederlandse beleggingsfondsen hebben in het derde kwartaal 593,5 miljard euro uitgegeven aan participaties. Nederlandse pensioenfondsen hebben hiervan bijna tachtig procent in bezit en zijn daarmee verreweg de grootste beleggers. Na pensioenfondsen zijn verzekeraars en beleggingsfondsen zelf de grootste investeerders.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie