Analisten van ING denken dat aandelen in 2014 een aantrekkelijke belegging blijven. Ze blijven tekenen van macro-economisch herstel zien en verwachten dat het positieve sentiment op de beurs in 2014 zal doorzetten.

Dat maakte ING maandag bekend.

De marktvorsers sluiten niet uit dat er op de huidige stijging nog een bescheiden correctie kan komen, maar zien dat als een mogelijkheid om ''in te stappen of aandelen bij te kopen, gezien het goede perspectief over het gehele jaar''.

ING maakte maandag de ING Benelux Top Picks-lijst bekend voor het eerste kwartaal van 2014. Voor het selecteren van de aantrekkelijkste aandelen is gekeken naar welke koersen in 2013 duidelijk zijn achtergebleven en in 2014 mogelijk herstellen.

De mogelijkheid om te profiteren van een opgaande markt of tot een verbetering van onder meer koers/winstverhouding en winstgroei zijn andere selectiecriteria. Ook zijn de ING-analisten naar eigen zeggen beducht voor al te optimistische waarderingen.

Profiteren

Vijf van de Top Picks zijn cyclische fondsen die naar verwachting kunnen profiteren van een herstel: Boskalis, Econocom, Randstad, TNT Express en SBM Offshore.

Ook SES en Heineken staan op de lijst, als twee defensieve aandelen die in waardering zijn achtergebleven in 2013 en goed gepositioneerd zijn voor een opleving. De Benelux Top Picks worden aangevuld door KBC en Vastned die volgens ING ook kunnen profiteren van herstel in de Benelux en een herstel in winstgroei kunnen laten zien.