ICT Automatisering heeft zijn voorgenomen bod op branchegenoot Brandfort fors verlaagd, nadat uit een boekenonderzoek een veel minder rooskleurig beeld naar voren is gekomen van de financiële prestaties van dat bedrijf. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

Bij de bekendmaking van de fusie in juli ging Brandfort nog uit van van een omzet van 19,8 miljoen euro in 2013 en een operationele marge van 9 procent. Die cijfers zijn neerwaarts bijgesteld. De omzet komt nu naar verwachting uit op 16,7 miljoen euro, net zo veel als in 2012, en de marge op circa 5 procent.

ICT zet de fusie uit strategische overwegingen wel door, maar tegen aangepaste voorwaarden. De nieuw uit te geven aandelen ICT die de huidige eigenaars van Brandfort ontvangen, maken nu nog maar 9 procent uit van het totale aandelenkapitaal na afronding van de transactie. Dat was in het oorspronkelijke plan 27 procent.

Daarnaast lost ICT namens Brandfort tot een bedrag van 5,1 miljoen euro aan leningen van aandeelhouders af. De exacte aflossing is afhankelijk van de resultaten van de tweede fase van het wederzijdse boekenonderzoek.

Goede zet

De overname van Brandfort door ICT Automatisering is nog altijd een strategisch goede zet. Dat stelde SNS Securities maandag, nadat ICT een verlaging van zijn bod op het ingenieursbureau had bekendgemaakt.

Ook na aanpassing van de fusievoorwaarden handhaaft SNS zijn hold-advies voor ICT. Het aandeel stond op het Damrak een klein halfuur na de opening 4,1 procent hoger op 4,88 euro.