Boskalis en Van Oord versterken kust

Baggerbedrijven Boskalis en Van Oord hebben van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat de opdracht gekregen voor de versterking en het onderhoud van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering.

Dat maakte Boskalis maandag bekend.

Het contract voor de zeewering tussen Petten en Camperduin heeft een waarde van circa 140 miljoen euro en bestaat uit de aanleg en vervolgens 20 jaar onderhoud.

Boskalis en Van Oord hebben in een samenwerkingsverband allebei een belang van 50 procent. Het project maakt deel uit van het tweede landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. De uitvoering van het project start begin 2014.

Het project omvat onder meer het aanleggen van strand en duinen. Voor de versterking van de zeewering wordt met 4 sleephopperzuigers 40 miljoen kubieke meter zand uit zee aangebracht. Na oplevering eind 2015 is de joint venture Van Oord - Boskalis twintig jaar lang verantwoordelijk voor het onderhoud.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie