De financiële markten zullen de komende week vooral gespitst zijn op macro-economische cijfers, nu ook in Europa de kwartaalcijferperiode voorbij is.

Verder trekken de beleidsvergaderingen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE) de aandacht.

Vooral de maandelijkse overheidsdata over de Amerikaanse arbeidsmarkt staan in de belangstelling. Die worden vrijdag gepubliceerd.

De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, stemt de afbouw van zijn huidige stimuleringsbeleid af op het verloop van de werkgelegenheid.

Vroeger in de week komen al cijfers van marktonderzoeker Markit naar buiten over de ontwikkelingen in de Europese en Amerikaanse industrie en dienstensector.

Groei eurozone

Ook komt statistiekbureau Eurostat woensdag met een nieuwe schatting van de economische groei in de eurozone over het derde kwartaal. Ook publiceert het bureau en cijfers over de winkelverkopen in oktober.

In de Verenigde Staten staan verder cijfers over de autoverkoop, de woningmarkt en de handelsbalans op de agenda. Ook daar volgt een nieuwe raming van de economische groei in het derde kwartaal. 

De Fed komt bovendien met zijn 'beige book'. Dat is een verslag over regionale economische ontwikkelingen.

Rustige week

De Amsterdamse beurs kan een rustige handelsweek verwachten, omdat er niet veel nieuws van bedrijven gepland staat.

Voor woendag staat een investeerdersdag van ingenieursbedrijf Arcadis op de rol en vrijdag komt luchtvaartgroep Air France-KLM met vervoerscijfers over de afgelopen maand.