Boete Barclays voor ontslag Libor-handelaar

Barclays moet een schadevergoeding van 2,1 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) betalen aan een voormalig medewerker van een Amerikaanse vestiging, die werd ontslagen vanwege betrokkenheid bij het Libor-schandaal.

De Britse bank zou contractbreuk hebben gepleegd door de derivatenhandelaar te ontslaan, zo oordeelde de Amerikaanse beurswaakhond Finra onlangs.

De handelaar in complexe financiële producten, Dong Kun Lee, had aanvankelijk een schadevergoeding van 5,3 miljoen dollar geëist.

Hij meent dat Barclays zijn contract ten onrechte werd ontbonden toen de fraude met het interbancaire rentetarief Libor aan het licht kwam. Daarmee zou de bank de arbeidswet van New York hebben overtreden.

Lee was werkzaam bij een vestiging van Barclays op Wall Street. Hij werd daar vorig jaar ontslagen toen bekend werd dat hij betrokken was bij het kunstmatig verhogen en verlagen van de Libor.

Barclays betaalde vorig jaar al een boete van omgerekend 340 miljoen euro aan de Amerikaanse en Britse toezichthouders omdat de bank betrokken was bij het Libor-schandaal.

Zie ook: vier vragen over de Liborrente

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie