Nikkei op hoogste niveau in 6 jaar

De effectenbeurs in Tokio boekte donderdag een stevige winst en eindigde op de hoogste stand in bijna 6 jaar tijd. 

Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot het laagste niveau in 6 maanden tijd zorgde voor mooie winsten onder de Japanse exportbedrijven.

De Nikkei sloot met een winst van 1,8 procent op 15.727,12 punten. Dat is het hoogste slotniveau sinds december 2007.

Japanse automakers als Honda Motor en Mazda Motor, die hun concurrentiepositie in het buitenland zien verbeteren door een goedkopere yen, stonden in de belangstelling en klommen respectievelijk 1,5 procent en 2,2 procent.

De yen staat al enige tijd onder druk door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank zijn steunbeleid zal gaan afbouwen, terwijl de Bank of Japan mogelijk verdere stimuleringsmaatregelen zal nemen.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen eveneens omhoog. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte stijging van de winst in de Chinese industrie.

Die nam in oktober met 15 procent toe. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,7 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul won 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef ongewijzigd.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie