Luchtvaartmaatschappij KLM mikt op een jaarlijkse groei van 5 procent in China. 

Dat heeft operationeel directeur Pieter Elbers van KLM gezegd bij het World Aviation Summit in Noordwijk, zo meldde het Financieele Dagblad woensdag.

Om de groei te realiseren wil KLM de relatie met zijn partners in China, de luchtvaartmaatschappijen China Southern en China Eastern, intensiveren.

Volgens de operationeel directeur is het mogelijk de gezamenlijke vluchten met de Chinese partners te stroomlijnen, zoals dat op de Noord-Atlantische route gebeurt met een eigen terminal voor KLM en diens partners op luchthaven JFK in New York. ''Het kan nog wel even duren, maar ik zie daar wel mogelijkheden voor op de luchthaven van Beijing'', stelde hij.

Partners

Elbers ziet ook ruimte voor overeenkomsten met nieuwe partners. De vluchten naar Azië maken nu 25 procent uit van het totaal aantal intercontinentale vluchten van KLM. Elbers verwacht dat dit aandeel ''snel'' stijgt naar circa 30 procent.

Daarbij krijgt KLM wel te maken met meer concurrentie vanuit China, doordat de Chinese overheid onlangs besloot dat ook private partijen een luchtvaartmaatschappij mogen oprichten.