Hewlett-Packard ziet omzet licht dalen

Computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet licht zien dalen. 

De afname was echter minder sterk dan analisten hadden gevreesd. Het bedrijf blijkt de vrije val waarin het eerder in terecht leek te komen, te kunnen stoppen.

De omzet bedroeg 29,1 miljard dollar, 3 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg 1,4 miljard dollar, tegen een verlies van 6,9 miljard in 2012.

Dat verlies was toen het gevolg van een grote afschrijving op een overname. Exclusief deze last was de winst van HP afgelopen kwartaal iets lager dan vorig jaar.

De fabrikant voorspelde voor het volgende kwartaal een winst van 0,82 tot 0,86 dollar per aandeel, terwijl de markt rekent op 0,85 dollar per aandeel. De onderneming profiteerde in het vierde kwartaal van de vraag vanuit bedrijven naar servers, computers en netwerkapparatuur.

Lees meer over:
HP

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie