Boekwinkel Barnes & Noble heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar opnieuw minder omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar.

De inkomsten van het bedrijf kwamen tussen augustus en oktober acht procent lager uit, zo maakte Barnes & Noble dinsdag bekend. Vorig kwartaal daalde de omzet al met 8,5 procent op jaarbasis.

In totaal verkocht de Amerikaanse boekengigant voor iets meer dan 1,7 miljard dollar (1,3 miljard euro) aan producten. Vooral de verkoop van de Nook, de e-reader van Barnes & Noble, viel flink tegen.

Het elektronische apparaat leverde vorig kwartaal slechts 110 miljard dollar op. Dat is bijna een derde minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ook de inkomsten uit boekwinkels liepen echter behoorlijk terug. Barnes & Noble verkocht voor ruim negenhonderd miljoen dollar aan boeken, 75 miljoen minder dan in het tweede kwartaal van 2012.

Wel maakte het bedrijf meer winst dan vorig jaar. Barnes & Noble verdiende vorig kwartaal 13,5 miljoen dollar, tegen een half miljoen vorig jaar.