Luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft over het derde kwartaal een nettowinst behaald van 7 miljoen euro, tegen een winst van 27 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het Italiaanse bedrijf donderdag bekend.

De operationele winst voor rente en belastingen kwam uit op 36 miljoen euro, tegen 50 miljoen euro een jaar geleden.

Over de eerste 9 maanden van dit jaar werd hier echter een verlies geleden van 162 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog een verlies van 119 miljoen euro.

De nettoschuld van Alitalia stond aan het einde van september op 813 miljoen euro, tegen 851 miljoen euro aan het einde van juni.

130 miljoen

Alitalia gaf verder aan dat nu 130 miljoen euro van de in totaal geplande 300 miljoen euro aan extra kapitaal is opgehaald. Het geld komt van het staatspostbedrijf Poste Italiane en de banken Intesa Sanpaolo en UniCredit. Volgens Alitalia is met die geldinjectie de voortzetting van vluchten verzekerd.

Tevens meldde Alitalia dat toezichthoudend voorzitter Roberto Colaninno na afronding van de kapitaalverhoging zal aftreden.

Air France-KLM bezit 25 procent van Alitalia. Het Nederlands-Franse luchtvaartconcern liet eerder op de dag weten waarschijnlijk niet aan de kapitaalverhoging mee te zullen doen omdat Alitalia niet aan de juiste voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor verdere hulp.