Holland Colours heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de winst en omzet vrijwel zien stagneren. De specialist in verfpigmenten maakte donderdagmiddag zijn resultaten bekend.

De nettowinst bedroeg 2,2 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 2,1 miljoen euro. De omzet kwam uit op 34,9 miljoen euro, tegen 35 miljoen euro in dezelfde periode in het voorgaande boekjaar.

Een negatief valuta-effect van 0,7 miljoen en wisselende marktomstandigheden waren de oorzaak voor de lichte omzetdaling, zo meldde Holland Colours. In Europa en Azië bleef de omzet achter bij die van vorig jaar, terwijl in de divisie Americas de opbrengsten juist stegen.

'Redelijk'

De halfjaarcijfers van pigmentbedrijf Holland Colours zien er ''redelijk'' uit. Dat stelt SNS Securities donderdag in een eerste reactie op het handelsbericht, dat tijdens beurs werd gepubliceerd.

''E isr sprake van een hele lichte verbetering ten opzichte van een jaar geleden. De winst was iets hoger dan een jaar geleden, de brutomarge is een stuk beter geworden'', aldus de bank. SNS constateert verder dat een ''negatieve start van het jaar in het tweede kwartaal is omgebogen''. Het zou volgens analist Johan van den Hooven goed zijn als de onderneming dat in de tweede jaarhelft weet door te zetten.

Azië hapert overigens nog een beetje, zo constateerde de marktvorser, die in deze regio een positieve draai verwacht in de komende jaren. Pijnpunten zijn volgens hem ook bouw en constructie en Europa, maar dat is conform verwachting. ''De prestaties zijn zoals voorzien gedreven door de Americas''.

SNS hanteert een accumulate-advies op het aandeel met een koersdoel van 30 euro. Het aandeel noteerde donderdag omstreeks 14.30 uur 1,8 procent in de min op 27 euro.