MasterCard profiteert van sterke euro

MasterCard heeft in het derde kwartaal 14 procent meer winst geboekt dan een jaar eerder. De Amerikaanse creditcardmaatschappij profiteerde van de sterke euro en het voorzichtige economische herstel in de eurozone.

MasterCard, dat bijna 30 procent van zijn transacties in Europa boekt, meldde donderdag een nettowinst van 879 miljoen dollar (644 miljoen euro) over het derde kwartaal.

Een jaar eerder bleef onder de streep 772 miljoen dollar over. Met 7,27 dollar per aandeel was de winst aanzienlijk hoger dan verwacht. Analisten rekenden gemiddeld op 6,94 dollar per aandeel.

MasterCard is vooral actief in Noord- en Oost-Europa. In Zuid-Europa, waar de economische problemen het grootst zijn, is de aanwezigheid van het bedrijf aanzienlijk beperkter. Mastercard liet vorige maand weten dat de omvang van de Europese transacties in dollars in de eerste helft van dit jaar met 13 procent is gestegen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie