Spaanse rente op laagste niveau in drie jaar

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties is donderdag teruggelopen tot minder dan 4 procent. Daarmee zakte de rente tot het laagste niveau sinds oktober 2010.

Aan het einde van de ochtend bedroeg het rendement op 10-jarige Spaanse staatsleningen 3,98 procent. Woensdag stond de rente nog op iets meer dan 4 procent.

De waarde en het rendement van een obligatie bewegen tegengesteld. De dalende rente wijst op een stijgende waarde van de obligatie en een aantrekkende vraag naar het betreffende schuldenpapier.

De afgelopen jaren liep de rente op Spaanse obligaties sterk op vanwege de grote zorgen over de financiële en economische toekomst van het land.

Op een van de dieptepunten van de schuldencrisis, in juli 2012, piekte het rendement op 10-jarige leningen op 7,5 procent. Begin mei dit jaar zakte de rente ook kortstondig tot iets minder dan 4 procent, dat niveau werd echter niet vastgehouden.

Vijf vragen over staatsleningen | Dossier schuldencrisis

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie