Winst Lufthansa daalt

Lufthansa heeft zijn operationele winst in de eerste 9 maanden van dit jaar zien dalen door eenmalige kosten. Dat maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.

De operationele winst daalde met 246 miljoen euro tot 661 miljoen euro. Gecorrigeerd voor reorganisatielasten en andere eenmalige kosten steeg het resultaat van 582 naar 859 miljoen euro. De omzet van Lufthansa stabiliseerde op 22,8 miljard euro.

De cijfers komen overeen met de voorlopige resultaten die Lufthansa eerder deze maand publiceerde. Het bedrijf gaf op dat moment ook al aan dat er dit jaar wordt gerekend op een operationele winst van 600 tot 700 miljoen euro na aftrek van 300 miljoen euro aan eenmalige kosten.

De omzet zal volgens de luchtvaartmaatschappij dit jaar vergelijkbaar zijn met de 30 miljard euro die in 2012 werd behaald, ondanks een daling van het aantal vluchten en nadelige wisselkoerseffecten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie