Randstad heeft zijn winstgevendheid in het derde kwartaal opgevoerd tot het hoogste niveau sinds 2008. Het uitzendconcern zag de omzet nagenoeg stabiliseren en verwacht dat het herstel de komende maanden doorzet.

Randstad meldde donderdag een nettowinst van 84 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 22 procent meer dan een jaar eerder. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 14 procent tot 184 miljoen euro. De ebitamarge verbeterde daarbij tot 4,2 procent, het hoogste niveau van de afgelopen 5 jaar.

De totale omzet van Randstad was met 4,36 miljard euro 1 procent lager dan een jaar eerder. In september namen de opbrengsten toe en het bedrijf verwacht dat die trend in de laatste 3 maanden van dit jaar doorzet.

Topman Ben Noteboom van Randstad gaat de uitzender begin volgend jaar verlaten. Hij zal worden opgevolgd door Jacques van den Broek, zo liet Randstad donderdag, tegelijkertijd met de publicatie van de kwartaalresultaten, weten.

De 55-jarige Noteboom staat al sinds 2002 aan het hoofd van het bestuur en leidde onder meer de internationale groei van Randstad. Volgens de uitzender ''begint er nu een nieuwe groeifase, met een sterke financiële positie'' en is dit het juiste moment om de leiding van het bedrijf over te dragen. Noteboom stapt eind februari op.

Van den Broek maakt sinds 2004 deel uit van het bestuur van Randstad.