De effectenbeurzen op Wall Street zijn woensdag met verlies gesloten. Beleggers namen winsten nadat de Federal Reserve zoals verwacht geen wijzigingen had aangebracht in zijn stimuleringsbeleid.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen eindigde 0,4 procent lager op 15.618,76 punten. De brede S&P 500 sloot 0,5 procent in de min op 1763,31 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,6 procent in bij een stand van 3930,62 punten.

De Fed gaf woensdagavond aan zijn stimuleringsbeleid voorlopig onveranderd door te zetten. De Amerikaanse centrale bankiers willen meer bewijs van economisch herstel zien voordat de omvang van de maandelijkse opkoop van obligaties wordt verkleind. Ook de rente bleef ongewijzigd.

Voorbeurs kregen beleggers licht teleurstellende cijfers van loonstrookverwerker ADP. Die meldde dat er in oktober 130.000 banen zijn gecreëerd in het Amerikaanse bedrijfsleven, terwijl gemiddeld werd gerekend op een toename van de werkgelegenheid met 150.000 banen.

General Motors won ruim 3 procent. De autofabrikant heeft in het derde kwartaal iets minder winst behaald dan een jaar eerder. Een flinke toename van de winstgevendheid in Noord-Amerika bleek onvoldoende om verliezen in de rest van de wereld te compenseren. De resultaten waren wel iets beter dan analisten hadden verwacht.

LinkedIn leverde meer dan 9 procent in. Het bedrijf achter de zakelijke netwerksite boekte vorig kwartaal een verlies van 3,4 miljoen dollar en kwam dinsdag nabeurs met een teleurstellende verwachting voor het vierde kwartaal.

Western Union stond onderaan de S&P 500 met een verlies van ruim 12 procent. De financiële dienstverlener zag de winst in het derde kwartaal dalen en gaf aan dat de resultaten komend jaar niet zullen verbeteren. Het bedrijf moet flink investeren om aan strengere regels te kunnen voldoen.

De prijs van Amerikaanse olie zakte met 1,5 procent tot 96,72 dollar per vat. De euro werd woensdagavond voor 1,3735 dollar verhandeld, tegen 1,3770 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.