De aandelenbeurs in Tokio is woensdag hoger geëindigd. 

De stemming werd gesteund door de hogere slotstanden op Wall Street, waar de Dow-Jonesindex en de S&P 500-index nieuwe recordniveaus wisten te bereiken.

Beleggers gaan ervan uit dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, later op de dag het steunbeleid ongewijzigd zal laten. De Nikkei-index sloot 1,2 procent hoger op 14.502,35 punten.

Softbank klom ruim 2 procent. Het Japanse telecombedrijf heeft volgens de zakenkrant Nikkei in de eerste helft van het boekjaar de operationele winst met 70 procent zien toenemen. Het Japanse effectenhuis Daiwa Securities won terrein na publicatie van de kwartaalcijfers.

Honda

Daiwa zag de nettowinst in het afgelopen kwartaal met 38 procent afnemen, maar marktvorsers vreesden echter een nog groter winstdaling. Nabeurs opent een stroom aan bedrijven, waaronder Honda, in Japan de boeken.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook winsten zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,9 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul klom 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney 0,3 procent.