Linkedin heeft de omzet in het afgelopen kwartaal sterk zien stijgen. De zakelijke netwerksite zag zijn winst echter kelderen.

Het bedrijf stelde de markt dinsdag verder teleur met een lager dan voorziene verwachting voor het vierde kwartaal.

De omzet van Linkedin steeg in de afgelopen drie maanden met 56 procent tot 393 miljoen dollar. Onder de streep hield de onderneming echter een verlies over van 3,36 miljoen dollar, tegen een winst van 2,3 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Voor het vierde kwartaal voorspelde Linkedin een omzet van tussen de 415 en 420 miljoen dollar, terwijl analisten hadden gehoopt op een kleine 439 miljoen dollar.

"Een verhoogde groei in het aantal leden en in de betrokkenheid van de gebruikers bijgedragen aan de sterke financiële resultaten in het derde kwartaal", zei de CEO van Linkedin, Jeff Weiner.

De markt vraagt zich echter af of de sociale netwerksite de groei van de afgelopen jaren wel kan vasthouden en ook geld kan verdienen door gebruikers op mobiele apparaten.

Het aandeel Linkedin staat bovendien zeer hoog genoteerd ten opzichte van de winst, waardoor de handel extra kritisch naar het bedrijf kijkt.