De Britse bank Lloyds is in het derde kwartaal diep in het rood gedoken. Het bedrijf houdt onder de streep een verlies over dat ruim drie keer groter is dan een jaar eerder.

Het bedrijf maakte verlies vanwege de verkoop van bezittingen, belastingen, kosten voor erfenissen uit het verleden en andere eenmalige lasten.

Lloyds boekte in het derde kwartaal een verlies van 1,3 miljard pond (1,5 miljard euro). In het derde kwartaal van 2012 kwam de deels genationaliseerde bank nog 374 miljoen pond tekort.

Over de eerste 9 maanden van dit jaar wist de bank een totale winst te boeken van 280 miljoen pond, tegen een verlies van ruim 1 miljard pond een jaar eerder.

De onderliggende winst werd in het afgelopen kwartaal wel bijna verdubbeld tot 1,5 miljard pond. Dit kwam vooral doordat de voorzieningen voor slechte leningen met 47 procent krompen tot 670 miljoen pond.

Voorziening

Lloyds nam wel een voorziening van 750 miljoen pond voor compensatie aan klanten die met onnodige verzekeringen werden opgezadeld.

De Britse bank Standard Chartered gaf dinsdag ook een update over het derde kwartaal. Daarin zag de bank de opbrengsten met een laag enkelcijferig percentage dalen, vooral door valuta-effecten in de voor de bank belangrijke Aziatische markten.

In de eerste negen maanden van dit jaar zag het concern de operationele winst licht stijgen. Concrete cijfers werden niet gepubliceerd.