SnowWorld gaat naar de beurs. Vanaf december 2013 zal het bedrijf genoteerd staan aan Euronext in Amsterdam.

Het bedrijf, dat skihallen in Landgraaf en Zoetermeer uitbaat, neemt de beursnotering over van ‘lege huls’ Fornix BioSciences, dat al twee jaar geen activiteiten meer heeft.

De zogeheten 'omgekeerde overname' heeft een waarde van 20 miljoen euro en wordt gefinancierd door middel van de uitgifte van nieuwe aandelen en een lening van SnowWorld aan Fornix.

"We hebben voor deze constructie gekozen omdat kostentechnisch aantrekkelijker is en op kortere termijn kan plaatsvinden", verklaart SnowWorld-directeur Koos Hendriks tegenover NU.nl. "We hebben haast gemaakt, omdat we op dit moment voordelig kunnen bouwen. Als de markten aantrekken worden de kosten veel hoger."

Barcelona en Parijs

SnowWorld wil de komende jaren ski-accommodaties bouwen in Barcelona en Parijs. Deze moeten respectievelijk in 2015 en 2016 operationeel zijn.

"We worden benaderd vanuit de hele wereld", vertelt Hendriks.  "En het is onze ambitie om daar geen 'nee' tegen te hoeven zeggen."

"Daarnaast willen we groeien door acquisities. Momenteel zijn we in onderhandeling met in totaal drie bestaande accommodaties in Nederland en Engeland", licht Hendriks toe. "Bovendien hebben we goede hoop dat we na zeven jaar strijd met de gemeente Zoetermeer nu eindelijk onze derde piste daar kunnen uitbreiden."

Groeivermogen

Met de beursgang wil SnowWorld in eerste instantie minimaal 7,5 miljoen euro ophalen. In de toekomst zullen meer aandelenemissies volgen voor versterking van het groeivermogen van de onderneming.

De nieuwe aandelen worden geplaatst tegen een minimale koers van 0,32 euro per aandeel. De aandeelhouders van Fornix zullen op 10 december hun stem uitbrengen over de plannen.