Reesink verwacht dat de omzet vanwege overnames volgend jaar ruimschoots zal verdubbelen. Dat meldt de onderneming dinsdag in een tussentijds handelsbericht.

Het zal het eerste jaar zijn dat de acquisities volledig worden meegerekend. Het gaat dan om overnames die in 2013 zijn aangekondigd. 

Reesink kondigde half oktober de overname van Pon Material Handling Europe aan. Rond diezelfde datum werd de overname van een deel van de activiteiten van Jans-VanGemeren Mechanisatie afgerond.

Een concrete verwachting voor het huidige boekjaar geeft het bedrijf niet. Hoewel de markten waarin het bedrijf actief zich positief ontwikkelen, wordt Reesink ook getroffen door ''terughoudendheid in investeringsbereidheid".

Belangrijk hoger

Reesink zag de geconsolideerde omzet over de eerste negen maanden van het jaar 3 procent hoger uitkomen dan in dezelfde periode een jaar eerder. De autonome omzet was 4,3 miljoen euro lager.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) was licht hoger ten opzichte van dezelfde periode 2012. Op ebit-niveau was het resultaat gelijk aan vorig jaar, terwijl het nettoresultaat ''belangrijk hoger'' was.

Positieve tendens

In de akkerbouw houdt de investeringsbereidheid volgens Reesink aan. In de veehouderij is nog steeds sprake van enige terughoudendheid, maar door de hoge melkprijs lijkt er een positieve tendens te ontstaan. Ook de loonwerkerssector kenmerkt zich door voorzichtigheid.

Bij Reesink Industries leidde de concentratie van de staalactiviteiten in Zutphen tot een resultaatverbetering. Maar die is volgens het bedrijf nog niet op het gewenste niveau, door achterblijvende volumes en marges.

Ook bij Safety Centre International (SCI) bleef de omzet achter door de moeizame markt. Ook speelde de later dan verwachte invoering van een nieuwe lijn veiligheidsschoenen SCI parten.

Iets positiever

Analisten van SNS Securities constateren dat Reesink iets positiever is over de marktsituatie dan tijdens het halfjaarbericht. 

SNS heeft een buy-advies op het aandeel Reesink, dat dinsdag omstreeks 9.20 uur 1,3 procent hoger staat op 77,50 euro.