Nikkei sluit licht lager

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koersstijging van een dag eerder. 

Ook werd gewacht op de beslissingen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, die dinsdag aan een tweedaagse beleidsvergadering begint. De Nikkei-index eindigde met een min van 0,5 procent op 14.325,98.

Komatsu ging ruim 8 procent onderuit. De op een na grootste maker van bouwmachines ter wereld verlaagde de winstverwachting voor het gehele boekjaar vanwege een sterker dan verwachte afname van de vraag naar mijnbouwmachines.

Vorige week schroefde de Amerikaanse concurrent Caterpillar, ’s werelds grootste fabrikant van bouwmachines, om dezelfde reden de winstverwachting terug.

Verdeeld beeld

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten toonden een verdeeld beeld. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,5 procent in. De Kospi in Seoul klom 0,2 procent.

De Hang Seng in Hongkong noteerde onveranderd. De Britse bank Standard Chartered, die het merendeel van de winst in Azië realiseert, verloor 0,9 procent na tegenvallende derdekwartaalcijfers.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie