De Duitse tv-pionier Loewe is door een investeerder benaderd met een overnamevoorstel. Dat maakte Loewe, dat begin oktober nog een faillissementsaanvraag indiende, maandag bekend.

De naam van de investeerder noch de hoogte van het bod werd uit de doeken gedaan. Wel stelde het bedrijf dat de geldschieter niet uit is op een belang in of de overname van Loewe.

Loewe en de investeerder moeten nog op een aantal punten overeenstemming bereiken. Dat neemt naar verwachting nog een aantal weken in beslag. Desondanks sprak Loewe van een mijlpaal in de herijking van de strategie van de onderneming.

De onderneming sluit niet uit dat ze de komende tijd verscheidene biedingen zal ontvangen ''die mogelijk anders zijn gestructureerd''.

Samenwerking

Vorige maand maakte het bedrijf bekend een strategische samenwerking aan te gaan met het Chinese Hisense. Hierin zijn ''de eerste concrete projecten van start gegaan, zoals de ontwikkeling van een gemeenschappelijk elektronicaplatform voor de Europese markt''.

Destijds werd duidelijk dat Hisense geen geld meebracht, waardoor de zoektocht naar een financier moest worden voortgezet. Zonder vers kapitaal valt na de jaarwisseling het doek voor Loewe.