Het personeel van de Nederlandse tak van het Finse uitgeefconcern Sanoma krijgt donderdag duidelijkheid over de gevolgen van de aangekondigde strategische heroriëntatie.

Vroeg in de ochtend maakt het bedrijf zijn resultaten van het derde kwartaal bekend. Daarna wordt het personeel op het hoofdkantoor in Hoofddorp bijgepraat over de gevolgen.

Dat liet een woordvoerster van het concern maandag weten. Sanoma nodigt de komende dagen alle Nederlandse werknemers uit voor de bijeenkomst.

Over de details kon de zegsvrouw nog niets zeggen. De uitgever kondigde eerder een ''strategische review'' aan. ''Daarbij staan alle opties open'', aldus het bedrijf destijds. Vorige maand lieten vakbonden weten sterke signalen te hebben dat een nieuwe ontslagronde wordt voorbereid bij de Nederlandse bladentak.

Grote reorganisatie

Het Financieele Dagblad meldde eind september op basis van ingewijden dat er een grote reorganisatie aankomt bij Sanoma. Het bedrijf zou een aantal slechtlopende magazines in een sterfhuisconstructie willen onderbrengen en alle redacties zouden zijn gevraagd bezuinigingsvoorstellen in te dienen.

Sanoma is het moederbedrijf van de Nederlandse tv-zenders van SBS, nieuwswebsite Nu.nl en tijdschriften als Libelle en Donald Duck. Het bedrijf heeft in Nederland ruim 1600 medewerkers in dienst.