Houders van schuldpapieren van Kardan hebben vertegenwoordigers gekozen om formeel overleg te voeren met het bedrijf over de afbetaling van de obligaties.

Dat maakte Kardan maandag bekend. De onderneming zegt op dit moment echter ''nog geen intentie'' te hebben om met de obligatiehouders te praten over een mogelijke herfinanciering.

Het gaat om obligatiehouders van schuldpapieren die in 2007 en 2008 zijn uitgegeven. Met de afbetaling van de schuldpapieren A is in februari van dit jaar begonnen, de uitbetaling van serie B begint in februari van 2014. De waarde van de papieren bedroeg afgelopen juni respectievelijk 121 miljoen euro en 301 miljoen euro.

Een woordvoerster van Kardan liet weten dat uit de meest recente cijfers blijkt dat het bedrijf onvoldoende cash heeft om de uitbetalingen te verrichten. Daarom wil Kardan bezittingen verkopen om de uitbetaling te kunnen realiseren. Daarover bestaat echter nog geen zekerheid en daarom willen de obligatiehouders met Kardan in gesprek.

De onderneming liet begin oktober al weten een belang in de Centraal-Europese vastgoeddochter GTC van de hand te willen doen. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd. Daarnaast onderzoek Kardan ook ''breder'' de mogelijkheden voor de verkoop van onderdelen, aldus de woordvoerster.