De aandelenbeurs in Tokio toonde maandag herstel. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de flinke verliesbeurt van vrijdag.

Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar bood steun aan de handel. De Nikkei-index eindigde 2,2 procent hoger op 14.396,04 punten.

JFE Holdings leverde 1,3 procent in na de tegenvallende halfjaarcijfers die de op een na grootste staalmaker van Japan vrijdag naar buiten bracht. De Japanse maker van elektronische componenten TDK steeg bijna 1,5 procent nadat zakenkrant Nikkei had gemeld dat de halfjaarwinst van het bedrijf naar verwachting met 8 procent is gestegen.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook winsten zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,6 procent hoger in de middaghandel. China Construction Bank (CCB) won bijna 1 procent.

De op een na grootste Chinese bank heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 56,8 miljard yuan (6,8 miljard euro), bijna 10 procent meer dan een jaar eerder. De Kospi in Seoul klom 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney kreeg er 1 procent bij.