De New York Stock Exchange heeft zaterdag een geslaagde test uitgevoerd met de beursgang van Twitter. 

Tot de test was besloten om problemen te vermijden die eerder ontstonden bij de beursgang van een ander gewild internetbedrijf: Facebook.

De beurs in New York houdt wel vaker op zaterdag een test van de systemen. Het was echter de eerste 'mock IPO', een nagespeelde beursgang.

Medewerkers van handelshuizen en de beurs waren zaterdagmorgen naar Wall Street gekomen om het kopen en verkopen van aandelen Twitter te simuleren en te zien of de systemen de te verwachten handelshausse kunnen verwerken. ''De test was geslaagd'', aldus NYSE-woordvoerder Marissa Arnold na afloop in een verklaring.

Problemen

De komst van Twitter naar Wall Street is de grootste beursgang van een technologiebedrijf sinds de eerste notering van Facebook in mei 2012 op de Nasdaq. Die introductie ging gepaard met tal van problemen bij het verwerken van de orders. De Nasdaq kreeg hiervoor een boete van 10 miljoen dollar, de grootste die ooit aan een effectenbeurs werd toebedeeld.

De beursgang van Twitter wordt voor het eind van november verwacht. Het bedrijf is van plan 70 miljoen aandelen te verkopen voor een koers tussen 17 en 20 dollar. De opbrengst wordt geschat op 1,6 miljard dollar.

Bekijk de beursgang van Twitter in cijfers