Computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) kondigt een reorganisatie aan. Er zouden ruim 7000 banen verdwijnen bij de Europese tak, zo bevestigt het bedrijf.

De meeste banen zouden worden geschrapt bij de Enterprise Services (ES) afdeling. Het is niet duidelijk of er ook arbeidsplaatsen in Nederland verdwijnen.

"Ik kan op dit moment niet zeggen of de reorganisatie ook gevolgen heeft voor Nederlandse werknemers", meldt een woordvoerder.  "Het voorstel om te reorganiseren wordt nu inhoudelijk besproken, maar de verdere uitvoering is nog niet definitief." 

HP heeft een voorstel voor het schrappen van 7095 banen voorgelegd aan belangenvereniging de European Works Council, het document zou zijn ingezien door het Britse IT-blog The Register

De reorganisatie is onderdeel van de eerder aangekondigde plannen door CEO Meg Whitman om voor het eind van 2014 29.000 banen te schrappen. HP Nederland telt rond de 2500 werknemers, wereldwijd zouden dat er ongeveer 300.000 zijn.

Het bedrijf heeft te lijden onder een dalende verkoop van pc's vanwege de groeiende populariteit van smartphones en tablets.

HP wil zich in afgeslankte vorm richten op diensten in de cloud, mobiel en zogenoemde ‘big data.’