UPS heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van de toenemende populariteit van winkelen via internet en de aantrekkende Europese export. 

Het Amerikaanse koeriersbedrijf bezorgde wereldwijd bijna 5 procent meer pakketjes dan een jaar eerder en zag de omzet met ruim 3 procent stijgen.

UPS meldde vrijdag een omzet van 13,5 miljard dollar (9,8 miljard euro) over het derde kwartaal, bij ruim een miljard bezorgde pakjes.

UPS kijkt met vertrouwen uit naar de altijd drukke feestdagen en herhaalde zijn verwachtingen voor heel 2013.

Nettowinst

De nettowinst verdubbelde afgelopen kwartaal ruimschoots tot 1,1 miljard dollar. Vorig jaar werd de kwartaalwinst stevig gedrukt door een eenmalige pensioenkosten. De aangepaste winst steeg met ruim 9 procent tot 1,16 dollar per aandeel. Dat was 1 dollarcent meer dan analisten gemiddeld voorspelden.

UPS groeide zowel op de Amerikaanse als de internationale markt. In de Verenigde Staten werd de groei vooral gestimuleerd door het vervoer van via internet bestelde goederen.

Op de internationale markt steeg het exportvervoer uit Europa met 10 procent, vergelijkbaar vervoer uit Azië lag op hetzelfde peil als een jaar eerder. Binnenlands vervoer buiten de VS nam met bijna 7 procent toe, dankzij sterke groei in Europa en Canada.