Fors lagere winst voor América Móvil

Telecommaatschappij América Móvil heeft de winst in het derde kwartaal flink zien dalen. 

Het bedrijf van miljardair Carlos Slim leed onder de zwakke economische omstandigheden in Mexico, de belangrijkste markt voor de onderneming, en klanten die minder telefoneerden.

De winst zakte met 46 procent tot bijna 16,4 miljard peso (circa 0,9 miljard euro) waar een jaar eerder nog een resultaat van bijna 30,5 miljard peso in de boeken gezet werd. Marktvorsers rekenden in doorsnee op een resultaat van 25,6 miljard peso. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met 5,8 procent tot 63,3 miljard peso.

AMX zag de financieringskosten de afgelopen periode fors oplopen. Het concern leende meer omdat het ambitieuze overnames wilde doen.

De overname van het Nederlandse KPN ketste onlangs af. De omzet van het grootste telecombedrijf van Latijns-Amerika steeg het afgelopen kwartaal met 0,7 procent tot 194,2 miljard peso. Dat kwam onder meer door de verkoop van duurdere mobieltjes.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie