Bouwbedrijf Ballast Nedam gaat 250 arbeidsplaatsen schrappen. Bovendien verwacht het bedrijf dit jaar een operationeel verlies te lijden, in plaats van de winst van 15 miljoen euro die eerder werd voorspeld.

Ballast Nedam gaf vrijdag aan dat de banen in het vierde kwartaal verdwijnen bij de regionale bouwbedrijven, de specialistische bedrijven en op het hoofdkantoor.

Daarvoor wordt een reorganisatielast genomen van 7 miljoen euro. Het bedrijf heeft veel last van de moeizame bouw- en inframarkten, de felle concurrentie en prijsdruk. Ballast Nedam verwacht dat deze situatie nog wel enige tijd zal aanhouden.

Ballast Nedam wilde niet concreet aangeven hoe groot het operationeel verlies zal zijn dat voor dit jaar wordt verwacht. In 2012 werd een operationeel verlies geleden van 31 miljoen euro.

De orderportefeuille steeg in het derde kwartaal naar 1,63 miljard euro, van 1,56 miljard euro aan het einde van de eerste helft van dit jaar.

Vorig jaar maakte het bedrijf uit Nieuwegein al bekend circa 450 arbeidsplaatsen te schrappen. In juli gaf Ballast Nedam aan dat er nog meer banen zouden verdwijnen. Toen werd door topman Theo Bruijninckx gesproken over ''enkele tientallen'' arbeidsplaatsen die zouden komen te vervallen.