USG People heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder. 

De omzet nam opnieuw af, maar de krimp van de opbrengsten werd gedurende het kwartaal steeds minder sterk. De uitzendonderneming verwacht dat die trend de komende maanden doorzet.

USG People meldde vrijdag een omzet van 599,4 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 3 procent minder dan een jaar eerder.

De nettowinst kwam uit op 25,6 miljoen euro, tegen 7 miljoen euro een jaar eerder. Dit resultaat werd sterk beïnvloed door eenmalige factoren. Onderliggend klom de nettowinst met 1,8 miljoen euro naar 8,9 miljoen euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) kwam met 23,1 miljoen euro een half miljoen euro hoger uit dan een jaar eerder.

Bestuursvoorzitter Rob Zandbergen sprak van een ''zeer positieve'' ontwikkeling in het derde kwartaal. USG verwacht dat die positieve trend doorzet in de laatste 3 maanden van het jaar.

Analisten

Analisten van de Rabobank concluderen dat USG People  vorig kwartaal eindelijk goede resultaten heeft geboekt. De uitzendonderneming haalde vorig kwartaal een onderliggende ebita van 23,1 miljoen euro, waar de analisten rekende op 18,4 miljoen euro.

De analisten schatten dat ongeveer 2 miljoen euro het gevolg was van subsidies in Frankrijk. Dat betekent dat ook zonder dat effect ''eindelijk een goed resultaat'' werd geboekt, aldus de analisten.

De krimp van de omzet was ook kleiner dan Rabo had verwacht, terwijl de brutomarge hoger uitkwam. De analisten denken dat ze hun verwachtingen voor 2014 en 2015 zullen verhogen, hoewel ze graag zouden zien dat USG de goede prestaties over een langere periode weet vol te houden.

Rabo hanteert een hold-advies voor het aandeel USG People. Dat noteerde vrijdag in de eerste handelsminuten 4,6 procent in de plus op 8,85 euro.