Gemalto heeft zijn omzet in het derde kwartaal met 10 procent zien groeien. Dat meldt de specialist in digitale beveiliging donderdag.

Gemalto boekte vorig kwartaal een omzet van 596 miljoen euro. Daarvan kwam 287 miljoen euro uit mobiele communicatie Dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2012.

De opbrengsten uit het beveiligen van transacties namen met 18 procent toe tot 162 miljoen euro.

Gemalto houdt vast aan de verwachting dat de winst en omzet dit jaar met dubbele cijfers zullen groeien.

Aandeel onderuit

Het aandeel Gemalto ging donderdag op de AEX flink onderuit. Analisten zijn niet te spreken over de omzetcijfers die de specialist in digitale beveiliging voorbeurs openbaarde.

Het AEX-fonds noteerde tussentijds 4 procent in de min op 81,86 euro nadat het kort na de openingsbel nog 6 procent verloor.

Negatieve wisselkoerseffecten

De opbrengsten kwamen volgens analisten van Kepler Cheuvreux, die een buy-advies hanteren, voor een deel onder de consensus uit vanwege negatieve wisselkoerseffecten.

Ook speelden zwakker dan verwachte prestaties bij de platformdiensten en beveiligde producten zoals betaalpassen en paspoorten de onderneming parten.

Slecht geanticipeerd

Natixis, dat eveneens een buy-advies op het aandeel heeft, merkte daarbij op dat in de consensus ''slecht geanticipeerd'' was op de impact van wisselkoersen en spreekt van een gezonde autonome groei van 10 procent.
 
Het aandeel Gemalto steeg dit jaar, tot de presentatie van de omzetcijfers, met circa 25 procent.