Hogere winsten defensiebedrijven VS

De Amerikaanse defensieconcerns Northrop Grumman en General Dynamics hebben in het afgelopen kwartaal hogere winsten weten te boeken. Dat blijkt uit de resultaten die de bedrijven woensdag publiceerden.

Northrop zag de winst met ruim 8 procent stijgen tot 497 miljoen dollar (361 miljoen euro) en bij General Dynamics klom die met 8,5 procent tot 651 miljoen dollar.

De cijfers van beide bedrijven waren beter dan analisten hadden verwacht. De omzet ging echter wel omlaag bij beide concerns, met respectievelijk 2,6 procent tot 6,1 miljard dollar en 1,7 procent tot 7,8 miljard dollar.

Northrop wist te profiteren van werkzaamheden voor de F-35 Joint Strike Fighter en contracten voor de Global Hawk-drone.

General Dynamics, de fabrikant van de Abrams-tank, werd geholpen door hogere verkopen van Gulfstream-zakenvliegtuigen. Daarmee werden de effecten van de bezuinigingen bij het Amerikaanse leger deels gecompenseerd.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie