Unit4 heeft afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van de toenemende vraag naar clouddiensten. Die stuwden zowel de omzet als bedrijfsresultaat. Dat maakt het softwarebedrijf dinsdag bekend.

Unit4 zag de omzet vorig kwartaal met 5 procent stijgen in vergelijking met het voorgaande jaar. Die kwam uit op 116 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 16 procent toe tot 23,7 miljoen euro.

Afgezien van FinancialForce.com, waar flink in werd geïnvesteerd, steeg het resultaat met 17 procent tot 26,5 miljoen euro. De ebitdamarge kwam daarmee op 23,7 procent.

De opbrengsten van cloudgerelateerde abonnementen (SaaS) stegen vorig kwartaal met 40 procent tot 17,6 miljoen euro. Tegelijkertijd nam de omzet uit licenties met 3 procent af tot 16,6 miljoen euro.

Sterke groei

De opbrengsten van FinancialForce waren 80 procent hoger dan een jaar eerder. Bestuursvoorzitter Chris Ouwinga was vooral te spreken over de sterke verbetering bij FinancialForce. 

''Gegeven de kansen in de markt blijven we mikken op zeer sterke groei, ook als dat het moment waarop we winstgevendheid bereiken verder in de toekomst schuift'', zei hij over dat onderdeel.

De sterke prestaties van Unit4 in het derde kwartaal laten zien dat het bedrijf meer waard is dan het bedrag van 35 euro per aandeel dat private-equitypartijen zouden willen bieden. Dat stellen analisten van Rabobank dinsdag.

Ideale prooi

De analisten schatten de waarde van het softwarebedrijf op 39,50 euro tot 44,30 euro per aandeel. Ze noemen Unit4 een ideale prooi voor private equity. Door de lage schuldenlast van het bedrijf zou een overname met veel vreemd vermogen kunnen worden gefinancierd, terwijl onderdeel FinancialForce binnen enkele jaren naar de Nasdaq moet kunnen worden gebracht.

Bovendien hebben de producten van Agresso wereldwijd goede groeikansen en genereert Unit4 een cash flow met een hoog aandeel van terugkerende opbrengsten.

Verwachtingen overtroffen

De omzet en ebitda van Unit4 in het derde kwartaal overtroffen de verwachtingen van Rabobank. Het bedrijf liet volgens de analisten een duidelijke versnelling zien ten opzichte van de eerste helft van dit jaar.

De bank hanteert een koopadvies voor het aandeel Unit4, met een koersdoel van 40 euro. Unit4 noteerde dinsdag om 9.10 uur 1 procent in de plus op 34,30 euro.