Nieuwe commissarissen bij SNS Reaal

Vier van de acht commissarissen van SNS Reaal, onder wie president-commissaris Piero Overmars, treden per 1 november af.

Op diezelfde datum treden drie nieuwe leden toe tot de raad van commissarissen, die voortaan uit zeven personen zal bestaan. Dat maakt de genationaliseerde bank en verzekeraar vrijdag bekend.

Voormalig ABN Amro-bestuurder Overmars was waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen sinds het vertrek van Rob Zwartendijk. Die stapte op na de nationalisatie van het SNS Reaal begin februari.

De nieuwe president-commissaris is Jan Nooitgedagt. Hij is voormalig financieel directeur van Aegon.

Stevige financiële achtergrond

Ook de andere twee nieuwe commissarissen hebben een stevige financiële achtergrond. Jan van Rutte is onder meer financieel directeur van ABN Amro geweest en Monika Milz werkte in verscheidene directiefuncties bij Rabobank en eveneens ABN Amro.

De commissarissen die met Overmars afscheid nemen zijn Herna Verhagen (bestuursvoorzitter PostNL), Robert Jan van de Kraats (financieel directeur Randstad) en Jaap Lagerweij.

Goed moment

Volgens een woordvoerster van SNS was het ''een goed moment'' voor hen om afscheid te nemen. Het nationalisatieproces is voltooid en de Nederlandse staat heeft als enige aandeelhouder een herstructureringsplan ingediend bij de Europese Commissie. De scheidende commissarissen hebben alle vier ''langere tijd meegelopen'' bij het financiële concern, aldus de zegsvrouw.

Bestuursvoorzitter Gerard van Olphen bedankte de vertrekkende commissarissen. ''Ik waardeer het zeer dat zij ook na de nationalisatie hun verantwoordelijkheid hebben opgepakt om de continuïteit in de raad van commissarissen te waarborgen'', zei hij. Nooitgedagt, Van Rutte en Milz zijn volgens Van Olphen ''waardige opvolgers''.

Lees meer over:
Tip de redactie