Google-aandeel op recordhoogte

Google heeft na positieve kwartaalcijfers het aandeel op de beurs naar een recordhoogte van boven de 1000 dollar (730 euro) zien stijgen.

Direct na de opening van de beurs in New York stond het aandeel Google ruim 10 procent in de plus, om vervolgens snel richring bijna 15 procent te groeien. De waarde van een aandeel steeg verder naar 1000 dollar (730 euro), een mijlpaal voor Google.

Het bedrijf maakte donderdagavond een recordomzet van 14,8 miljard dollar in één kwartaal bekend. De winst kwam uit op 2,97 miljard dollar.

De waarde van Google wordt nu geschat op ruim 300 miljard dollar. Slechts een jaar geleden bedroeg de waarde van een aandeel in Google nog maar 680 dollar. Het bedrijf bestond in september vijftien jaar.

Hoewel Google nu nog vooral geld verdient met online advertenties werkt het bedrijf aan tal van diensten en gadgets waarmee het in de toekomst mogelijk nog meer kan verdienen. Zo komt in 2014 Google Glass uit en wordt er gewerkt aan een zelfrijdende auto.

Beweeg de cursor over de lijn om de bedragen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Google Finance. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Lees meer op NUtech.nl:
Bekijk de 5 meest bizarre projecten van Google
De hoogte- en dieptepunten van 15 jaar Google

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie