'Wall Street zet klim voort'

De Amerikaanse aandelenbeurzen openen vrijdag naar verwachting hoger. De opmars van de afgelopen dagen lijkt daarmee te worden voortgezet. 

De stemming wordt gesteund door opbeurende resultaten van Morgan Stanley en General Electric.

Morgan Stanley wist dankzij sterke resultaten in de aandelenhandel in het derde kwartaal een winst te boeken van 906 miljoen dollar (662 miljoen euro).

Een jaar eerder leed de bank nog een verlies van 1 miljard dollar. Het financiële concern profiteerde de afgelopen maanden van de sterke opmars van de Amerikaanse aandelenbeurzen, die de S&P 500-index in de eerste 9 maanden van dit jaar circa 18 procent hoger zette.

General Electric

Het industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft de marktomstandigheden vorig kwartaal in de hele wereld zien verbeteren.

GE, dat vanwege zijn omvang gezien wordt als barometer voor de economie, ontving in het derde kwartaal 19 procent meer orders dan een jaar eerder. Die groei deed zich wereldwijd voor.

Google

Google bracht donderdag na de slotbel al de resultaten naar buiten. Het internetconcern behaalde in het derde kwartaal een omzet van 14,9 miljard dollar (10,9 miljard euro), 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De nettowinst steeg met 36 procent op jaarbasis tot 3 miljard dollar. Het bedrijf heeft volgens topman Larry Page ''opnieuw een sterk kwartaal'' achter de rug waarin ook op technologisch gebied veel vooruitgang is geboekt.

Winst

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,2 en 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De stemming op Wall Street was donderdag overwegend positief.

Door een flink koersverlies voor technologiebedrijf IBM sloot de Dow-Jonesindex echter een fractie lager op 15.371,65 punten. De brede S&P 500 ging 0,7 procent omhoog en kwam uit op een nieuwe recordstand van 1733,15 punten.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie