Acties dreigen voor reder Maersk

De Deense rederij Maersk dreigt ook in andere Europese havens het doelwit te worden van stakingen. Dat meldt de Europese transportvakbond ETF vrijdag aan Nieuwsblad Transport. 

De vakbond veroordeelt het besluit van Maersk om schepen op weg naar Rotterdam, waar al langer met acties wordt gedreigd, om te leiden naar andere havens.

De bond zegt klaar te zijn voor 'wettige acties in Europese havens'. Op die manier wil de ETF de stakers helpen in hun strijd voor een nieuwe cao.

Wordt het conflict niet opgelost, dan komt de Europese vakbond volgende week bijeen in Rotterdam, 'om te praten en te besluiten over verdere acties'.

Cao

De werknemers van het Rotterdamse overslagbedrijf van APM Terminals dreigen met stakingen omdat ze een betere cao willen. Vanwege die mogelijke acties besloot Maersk afgelopen week al vijf schepen die op weg waren naar Rotterdam om te leiden naar de haven van Antwerpen.

Ook het grootste containerschip ter wereld, de Mary Maersk, zou aanvankelijk de Rotterdamse haven aandoen tijdens zijn eerste reis. Het schip werd echter omgeleid naar Antwerpen, waar het vrijdagmiddag zou aankomen. Vanwege mist voor de kust van Oostende kan het schip pas zaterdag om 04.00 uur in de Belgische havenstad aanleggen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie