Ziggo ziet winst stijgen

Kabelaar Ziggo heeft in het derde kwartaal van 2013 86,5 miljoen euro winst gemaakt, 19 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Dat maakt Ziggo vrijdag voorbeurs bekend.

De inkomsten stegen jaar op jaar met 2,9 procent tot 391 miljoen euro. Ook het aantal nieuwe internetabonnees en de abbonnees van alles-in-een-bundels groeide ten opzichte van vorig jaar.

"Onze investeringen in sales, de focus op het behouden van klanten en de succesvolle uitrol van de populaire WifiSpots hebben bijgedragen aan het succes in het derde kwartaal", aldus CEO Bernard Dijkhuizen.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zakte mede door extra uitgaven aan marketing met bijna 3 procent tot 220,4 miljoen euro. 

Het bedrijf hield vast aan de verwachtingen voor het hele jaar. Dat betekent dat de omzet op vergelijkbare basis met ongeveer 1 procent groeit, na een autonome groei met 0,9 procent in het afgelopen kwartaal. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal ongeveer even hoog zijn als in 2012.

Nieuwe klanten

Het aantal nieuwe klanten dat Ziggo in het derde kwartaal wist aan te trekken was groter dan verwacht. Dat stelde analist Frank Claassen van Rabobank vrijdag.

De financiële resultaten van de leverancier van kabelinternet, -televisie en -telefonie voldeden volgens de analist aan de verwachtingen. ''Maar onderliggend was de klantengroei veel beter dan verwacht. Vooral de groei van internetklanten was erg sterk'', aldus Claassen. ''Je ziet dat de extra investeringen in marketing zich uitbetalen.''

Ziggo liet vrijdag bij de toelichting op de cijfers niets los over de belangstelling van Liberty Global. Eerder deze week werd in een summier persbericht gemeld dat een bod van de grootaandeelhouder is afgewezen. ''Het is logisch dat ze er nu niets meer over zeggen. De bal ligt bij Liberty Global'', zei Claassen daarover.

Rabo hanteert een hold-advies op het aandeel Ziggo, met een koersdoel van 31 euro. Ziggo, dat door de berichten over de interesse van Liberty Global deze week een flinke koerssprong maakte, sloot donderdag op 30,40 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie