Goldman Sachs voorziet groeiend vertrouwen

Goldman Sachs verwacht dat het akkoord over het Amerikaanse schuldenplafond een stimulans kan geven aan het vertrouwen van bedrijven en investeerders en het herstel van de economie. 

Dat stelde de Amerikaanse bank donderdag bij de presentatie van zijn kwartaalresultaten.

Goldman Sachs meldde een nettowinst van 1,5 miljard dollar over het derde kwartaal. De winst was daarmee even hoog als een jaar eerder. Met 2,88 dollar per aandeel werd er meer winst gemaakt dan verwacht. Analisten rekenden gemiddeld op 2,47 dollar per aandeel.

Goldman Sachs profiteerde vorig kwartaal van bezuinigingen. De totale opbrengsten van de bank zakten met 20 procent tot 6,7 miljard dollar.

Rustig

Volgens bestuursvoorzitter Lloyd Blankfein hielden de klanten van de bank zich afgelopen kwartaal erg rustig. Investeerders hielden zich afzijdig, vanwege de onzekerheid over het beleid van de Federal Reserve. Daar kwam de onzekerheid over de Amerikaanse overheidsfinanciën bovenop.

Goldman Sachs stelde aandeelhouders een hoger dividend in het vooruitzicht. De kwartaaluitkering werd met 10 procent verhoogd naar 0,55 dollar per aandeel.

Lees meer over:
Tip de redactie