'Zelfstandig KPN onhoudbaar'

Een zelfstandig KPN is op lange termijn onhoudbaar. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen donderdag in een rapport, in reactie op het afzien van een overnamebod van het Mexicaanse América Móvil (AMX) op de Nederlandse telecomreus.

Versteeg constateert dat KPN niet onder AMX uit kan. Hij voorziet dat de Stichting Preferente Aandelen B KPN, de een beschermingswal heeft opgebouwd, de aandelen aanhoudt.

''Ondertussen kan América Móvil het belang weer uitbreiden naar 30 procent. De stichting mag de aandelen echter maar twee jaar aanhouden en zal ze dan weer moeten intrekken, waardoor het belang van América Móvil naar 60 procent stijgt'', aldus de marktvorser. Daarmee krijgt AMX alsnog KPN grotendeels in handen, en mogelijk ook nog eens tegen een lagere prijs, zo voorziet de marktvorser.

Nomura noemt de strategie van AMX rondom KPN onduidelijk. De bank denkt dat AMX in ieder geval aandeelhouder blijft, omdat het terugtrekken uit KPN flinke verliezen oplevert. De komende 6 maanden zullen er echter geen concrete stappen door de Mexicanen genomen worden.

Lees meer over:
KPN

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie