Reesink rondt overname Pon af

Reesink heeft de overname van Pon Material Handling Europe afgerond (PMH-E). Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Reesink kondigde de overname op 14 juni aan en kreeg begin deze maand toestemming van de Europese Commissie voor de transactie.

Tot PMH-E horen onder meer activiteiten van Pelzer Fördertechnik en Motrac Hydraulik. Reesink neemt 100 procent van de aandelen van PMH-E en Motrac Hydraulik over en 75 procent van de aandelen Pelzer Fördertechnik.

De overname draagt bij aan de winst per aandeel van Reesink en maakt het bedrijf naar eigen zeggen een "grote Europese speler op het gebied van equipment."

Reesink heeft de plaatsing van certificaten van gewone aandelen bij gekwalificeerde beleggers en de private placement bij Pon afgerond, voor een prijs van 63,85 euro per certificaat. Ook werden 11.233 certificaten gewone aandelen uitgegeven voor 74 euro per stuk.

Reesink verwacht de prospectus voor de publieke emissie ter waarde van 3 miljoen euro (46.986 certificaten van gewone aandelen voor 63,85 euro per stuk) begin november te publiceren. De opbrengst daarvan wordt aangewend om overbruggingsfinanciering af te lossen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie