Geringe winstgroei bij PepsiCo

PepsiCo wist zijn winst in het derde kwartaal mondjesmaat op te voeren. Dat blijkt uit de resultaten die de fabrikant van frisdrank en snacks woensdag naar buiten bracht.

De nettowinst steeg met 0,6 procent van 1,9 miljard een jaar geleden tot 1,91 miljard dollar ofwel 1,23 dollar per aandeel.

De omzet nam met 1,5 procent toe tot 16,9 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op 1,17 dollar per aandeel en een omzet van 17 miljard dollar.

Bestuursvoorzitter Indra Nooyi van Pepsi zei tevreden te zijn over de winstgroei die behaald is ondanks sterke economische schommelingen in veel landen. "Wij zijn in staat goed te gedijen onder die omstandigheden", aldus de topvrouw. Dat is volgens haar te danken aan de kracht van de merken en producten van PepsiCo en aan een goede geografische spreiding.

Nooyi heeft het al een tijdje aan de stok met investeerder Nelson Peltz. Die wil dat het bedrijf koekjesfabrikant Mondelez International overneemt en zichzelf daarna splitst in een drank- en een snacktak. Peltz heeft belangen van 0,8 procent in PepsiCo en 2,3 procent in Mondelez.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie