Forse winstgroei voor Bank of America

Bank of America heeft in het derde kwartaal een nettowinst van 2,5 miljard dollar (1,8 miljard euro) geboekt, tegen 340 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. 

De winststijging is te danken aan flink lagere voorzieningen voor slechte leningen. Dat maakte de Amerikaanse bank woensdag bekend.

De voorzieningen voor leningen die mogelijk niet kunnen worden terugbetaald, kwamen in het derde kwartaal op 296 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog ruim 1,2 miljard dollar.

Bank of America profiteerde verder van hogere inkomsten uit de handel in effecten en bij zijn zakenbankactiviteiten. Ook de rentebaten lagen hoger dan in het derde kwartaal van 2012. Daar stonden lagere inkomsten uit hypotheken en een aantal eenmalige fiscale tegenvallers tegenover.

Topman Brian Moynihan zei in een toelichting dat zowel de omvang als de kwaliteit van de kredietportefeuille in het derde kwartaal is toegenomen.

Ook heeft Bank of America volgens hem goede voortgang gemaakt bij het terugdringen van de kosten en heeft het zijn kapitaalratio's versterkt. De bank staat er goed voor om te profiteren zodra de marktomstandigheden verder aantrekken, aldus Moynihan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie